Damen Shipyards koopt Keppel Verolme werf in Rotterdamse Botlek

Met de overname van deze werf versterkt Damen zijn reparatie- en conversie-activiteiten in de regionale scheepsreparatie en -conversie markt.

Trefwoorden: #Botlek, #Damen Shipyards, #Keppel Verolme, #Rotterdam, #scheepsreparatie

Lees verder

Techniek

( Foto: Damen Shipyards )

ENGINEERINGNET.NL - De Verolme werf is sinds 1957 operationeel in het Rotterdamse Botlek gebied. De werf heeft drie gegraven dokken, een kadecapaciteit van meer dan 1.800 meter en circa 250 personeelsleden. Alle banen blijven behouden bij deze overname.

Het grootste dok van de Verolme werf is 90 meter breed en 405 meter lang. Deze faciliteit geeft Damen Shipyards de capaciteit om de grootste maritieme objecten te kunnen dokken.

Het dok van Damen Shiprepair Rotterdam is 46 meter breed bij 307 meter lang en op dit moment het grootste dok binnen Damen Shipyards in Nederland.

Met de Verolme werf heeft Damen Shipyards twee grote reparatiewerven in de Rotterdamse haven. De werven zullen nauw samenwerken en van elkaars expertise gebruikmaken.

Op 10 april 2017 is melding gemaakt van het voornemen tot overname bij de Nederlandse Autoriteit voor Consument en Markt. Het doel is om tegen het einde van het tweede kwartaal de finale overeenkomst te sluiten met Keppel Offshore & Marine.