Maintenance Next 2017 van start gegaan

Marjan van Loon, President-Directeur Shell Nederland bij Royal Dutch Shell, opende gisteren de vakbeurs Maintenance Next met de woorden: "Zonder maintenance doe je helemaal niets”.

Trefwoorden: #maintenance, #Maintenance Next, #onderhoud, #Rotterdam Ahoy, #vakbeurs

Lees verder

nieuws

( Foto: Rotterdam Ahoy )

ENGINEERINGNET.NL - "Deze beurs onderstreept het belang van de industrie voor Nederland. Er is zo verschrikkelijk veel bedrijvigheid,” aldus van Loon.

Van Loon drukte haar toehoorders op het hart niet te makkelijk te denken over de transitie die de industrie momenteel doormaakt. "Er is veel aandacht voor, en dat is goed. Vergeet niet dat deze sector vele miljarden aan waarde vertegenwoordigt en dat we ons hier in het grootste havencomplex buiten Azië bevinden.”

Maintenance speelt volgens Van Loon een sleutelrol: "Wie efficiënter en veiliger dan een ander wil werken, zal moeten beginnen met excellent en innovatief onderhoud. Bijvoorbeeld met drones of robots en met steeds verdergaande automatisering. Zoals ze bij ons op het bedrijf zeggen: onderhoud is core.”

Van Loon wees vervolgens op de krapte op de arbeidsmarkt, waarmee ook deze industrie te maken heeft: "Er is grote behoefte aan talentvolle technici in de industrie. Maar de Rotterdamse bevolking is jonger dan elders, dus de vijver om te vissen is groot. Laten we de kansen pakken die er liggen. Doe het samen en doe het slim.”

Maintenance Next 2017 is de belangrijkste technologie- en onderhoudsexpo van de Benelux. Hier komt de hele sector van 11 t/m 13 april bijeen met als doel het Nederlandse installatiepark zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

De beurs is niet alleen de broedplaats voor innovaties van slimme onderhoudsoplossingen, maar ook het platform voor het delen van kennis en ervaring op het gebied van asset management.