Connexxion plaatst megaorder elektrische autobussen

Het Nederlandse personenvervoersbedrijf Connexxion heeft een order van 100 elektrische autobussen bij VDL Bus & Coach geplaatst. Daarnaast werden nog 18 dubbeldekkers besteld.

Trefwoorden: #autobus, #Connexxion, #elektrische autobus, #elektrisch rijden, #openbaar vervoer, #VDL Coach & Bus

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL Groep )

ENGINEERINGNET.NL - Alle bussen zijn bestemd voor de concessie Amstelland-Meerlanden in de provincie Noord-Holland, een concessie die zich kenmerkt door een enorme passagiersvraag.

Eric van Eijndhoven, directeur Openbaar Vervoer van Connexxion: “Dit is de eerste fase van de overgang naar een volledig uitstootvrij openbaar vervoer voor Amstelland-Meerlanden. Wij maken uiteraard gebruik van alles wat we geleerd hebben in de concessie Zuidoost-Brabant.”

De 100 elektrische bussen worden ingezet in de buslijnen rondom Schiphol en op hoogwaardig openbaar vervoerlijnen binnen het concessiegebied. De bussen zullen op de routes tussentijds bijgeladen worden om zo 24 uur per dag te kunnen rijden. Op de remise komen plekken om eventueel ’s nachts bij te laden.

Alle elektrische bussen zullen individueel meer dan 100.000 km per jaar gaan rijden en worden voorzien van de nieuwste batterijtechnologie die aan de hoogste en strengste Europese eisen voldoet.

De dubbeldekkers zijn bestemd voor snellijnen tussen Haarlem en Amsterdam-Zuid. Hier is de behoefte aan vervoer uitzonderlijk groot. Met een lengte van 14,1 meter is er ruimte voor 86 zitplaatsen in elke bus.