ArcelorMittal neemt grootste Gentse windpark in gebruik

Vlaams ministers Bart Tommelein en Joke Schauvliege, hebben een nieuw windpark op het terrein van ArcelorMittal in de haven van Gent officieel ingehuldigd.

Trefwoorden: #ArcelorMittal, #Bart Tommelein, #duurzaam, #Electrabel CoGreen, #Gentse haven, #Joke Schauvliege, #staal, #Storm, #windmolen, #windmolenpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: Havenbedrijf Gent )

ENGINEERINGNET.BE - Het windpark telt 8 windturbines met elk een tiphoogte van 200 meter. Daarmee behoren deze turbines tot de hoogste van het land.

De windturbines zullen jaarlijks 70,8 miljoen kWh groene stroom produceren. Dat komt overeen met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 20.000 gezinnen.

In de windturbines zitten bijzonder innovatieve staalsoorten die in het onderzoekscentrum OCAS, een joint venture tussen ArcelorMittal en het Vlaamse Gewest, ontwikkeld worden.

Wind4Flanders, een publiek-privaat partnership tussen ENGIE Electrabel en enkele financieringsverenigingen realiseerde 5 van de 8 nieuwe windturbines op het terrein van ArcelorMittal in de Gentse haven.

De Vlaamse windparkontwikkelaar Storm bouwde de overige 3 turbines. De opgewekte groene elektriciteit wordt integraal gebruikt door ArcelorMittal Gent. De omwonenden kunnen participeren via coöperatieve vennootschappen, Electrabel CoGreen en Storm.