Nieuwe buitenlandse baggercontracten voor DEME

DEME meldt dat het baggercontracten in de wacht heft gesleept in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. De waarde van de contracten bedraagt ongeveer 115 miljoen euro.

Trefwoorden: #baggeren, #DEME, #NewWaves Solutions, #Nordsee Nassbagger- und Tiefbau, #onderhoud, #onderhoudscontracten

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - DEME’s Duitse dochteronderneming Nordsee Nassbagger- und Tiefbau, heeft het onderhoudsbaggercontract binnengehaald voor de rivier Elbe in Duitsland.

Dit contract omvat het onderhoud van de volledige 116 km lange vaargeul van de Elbe tussen de Noordzee en Hamburg.

Ook in Frankrijk werden onlangs verschillende nieuwe contracten in de wacht gesleept In de havens van Calais en Boulogne-sur-Mer zal hun dochterbedrijf Société de Dragage International (SDI) onderhoudsbaggerwerken uitvoeren.

In de haven van Brest zal SDI meebouwen aan een nieuwe, 400 m lange kaaimuur en een 100 m breed platform als onderdeel van de nieuwe haventerminal voor zware ladingen. In Bordeaux wordt een baggercampagne uitgevoerd met waterinjectie op de rivier Gironde, die nodig is om de toegang tot de haven te handhaven.

In het Verenigd Koninkrijk heeft het Britse dochterbedrijf NewWaves Solutions het contract gewonnen voor kustbeschermingswerken in Dawlish Warren (Cornwall) en in Spanje haalde werd een contract binnengehaald voor baggerwerken in de haven van Barcelona voor de bouw van een nieuwe kaaimuur. Deze werken gaan in mei 2017 van start.

De totale waarde van al deze contracten bedraagt om en bij de 115 miljoen euro.