Shell en Bilfinger wonnen Safe Maintenance Award Benelux 2017

Shell Moerdijk en Bilfinger hebben de Safe Maintenance Award Benelux 2017 gewonnen tijdens Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy.

Trefwoorden: #Bilfinger, #Maintenance Next, #Maintenance Safety Award, #onderhoud, #Shell Moerdijk, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Rotterdam Ahoy )

ENGINEERINGNET.NL - Tijdens een druk bezochte feestelijke dinershow werd de prijs voor de onderhoudsafdeling en technisch dienstverlener die bewijst onderhoud op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren voor de zesde keer uitgereikt. Storm Industriediensten kreeg de aanmoedigingsprijs.

Shell Moerdijk kreeg de prijs die veilig werken wil stimuleren in de categorie eigen onderhoudsdienst. Bilfinger greep de award in de categorie Technisch Dienstverlener. De jury roemde beide bedrijven om de "openheid in relatie met gelijkwaardigheid. Dat is een belangrijke basis om van elkaar te leren.”

Het viel de jury verder op dat "veiligheids- en productrisico’s duidelijk zijn opgenomen in werkinstructies en nageleefd in de praktijk, dat er een interactief veiligheidsoverleg is tussen contractors en opdrachtgever en er een open cultuur is.”

Bij de bedrijven worden best practices goed gedeeld, near misses worden actief gemeld, geanalyseerd en verbeteringen worden doorgevoerd. Ook is er sprake van een "proactieve taak om risico analyse als voorbereiding op projecten, stops en tijdelijke situaties te maken.”


Over de Award
De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. De Safe Maintenance Award Benelux wordt sinds 2011 uitgereikt aan de onderhoudsafdeling en technisch dienstverlener die bewijst onderhoud op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren.