Expert in opslagsystemen voor milieubelastende producten

Voor absorptie, vatenopslag, spill control en veiligheid biedt Empteezy een compleet productassortiment aan. De aanwezigheid van productiebedrijven bezorgt een concurrentieel voordeel.

Trefwoorden: #Empteezy, #milieu, #milieubelastende producten, #opslagsystemen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Zaakvoerder Johan Pillen: «Momenteel vormen opslagcontainers het marktsegment met het grootste groeipotentieel.»

De wortels van Empteezy groep,marktleider in het UK, gaan terug tot1986. Toen ontwikkelde het Schotse bedrijf Empteezy een lekvrije stalen kipbak voor vorkheftrucks die dankzij een gepatenteerd automatisch kantelsysteem vlot kon worden geledigd (vandaar ‘empt-easy’).

Later werd in dezelfde regio Romold opgericht. Dit bedrijf vervaardigt nu alle kunststof opvangbakken van de Empteezy Groep. Later volgde de overname van Delahaye Industrie suit het Franse Nantes. In 2001 werd in Roeselare een Sales office voor de Benelux opgestart,daarna volgden Italië en Spanje.

Om de groei van de activiteitenbeter te stroomlijnen werden de productiebedrijven en verkoopfilialen in de nieuw opgerichte Empteezy Groep ondergebracht. Ook Schoeller Industries, Europees marktleider van ongeweven absorptiemiddelen uit polypropyleen microvezels,gevestigd in de regio Straatsburg,werd geïntegreerd.

Empteezy was, als eerste marktspeler in de sector, ISO9001, ISO14001 enISO18001 gecertificeerd.

Easy manufacturing
De Groep heeft een compleet productassortimentvoor absorptie, vatenopslag, spill control en veiligheid in huis.

«Empteezy Groep staat voor easy manufacturing. De aanwezigheid van eigen productiebedrijven in het UK en in Frankrijk brengt ons in een flexibele marktpositie. Door rechtstreeks aan de bron te kopen, kunnen we een scherpe prijspolitiek voeren, en sneller leveren», aldus Johan Pillen van Empteezy Benelux dat zowel B-2-B als via de distributiemarkt opereert.

«Een bedrijf dat zich voorbereidt op een ISO 14001audit, en de veiligheid, de behandelingen de opslag van zijn milieubelastende producten wil optimaliseren, is bij ons aan het juiste adres. Door de cyclus van vloeibare producten op de werkvloer in kaart te brengen, kunnen we knelpunten inzake milieuwetgeving of veiligheid opsporen, en oplossen. Ons spectrum aan hulpmiddelen is breed:interventie- en spillkits, oliekeerschermen, absorptiemateriaal, opvangbakken,opslagcontainers…»

Opslagcontainers: maatwerk
De fabriek in Nantes ontwerpt en vervaardigt o.m. opvangbakken voor vaten in metaal en kunststof,staand of liggend, IBC’s

«Vooral opslagcontainers voor milieubelastende producten hebben een groeipotentieel. We bieden onze klanten maatwerk aan. Er wordt ter plaatse opgemeten en op maat gefabriceerd. Naast inloop- en stellingcontainers zijn er ook modulaire magazijn containers. Deze zijn breed inzetbaar: bv. om delen van gebouwen opnieuw in gebruik te nemen (niet enkel voor stockage), of om gevaarlijke producten te isoleren»,aldus Pillen die recent met zijn bedrijfverhuisde naar de Roeselaarse Populierstraat.

De producten worden vanuit Nantes, waar het distributiecentrumvoor Europa zich bevindt, rechtstreeks bij de klant of de distributeur geleverd.


Voor meer informatie:
www.empteezy.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.