Elia stelt scholenpakket over Stevin-project voor

Elia lanceerde in het PTI in Eeklo een lespakket over het Stevin-project. Dit werd gemaakt voor leerlingen van het middelbaar onderwijs in de omgeving van het Stevin-hoogspanningsproject.

Trefwoorden: #elektriciteit, #Elia, #energie, #hoogspanning, #hoogspanningsnetbeheerder, #lessenpakket, #Stevin-project

Lees verder

Opleiding

( Foto: Elia )

ENGINEERINGNET.BE - Drie scholen werkten samen met Elia aan een lesinhoud over elektriciteit en de energiebevoorrading van ons land.

Ilse Tant, Chief Public Acceptance Officer bij Elia: “Het lespakket wil kinderen niet enkel kennis bijbrengen maar hen ook sensibiliseren en bewust maken van het belang van de energietransitie.”

Een werkgroep van vijf leerkrachten van het PTI Eeklo, Onze-Lieve- Vrouw-ten-Doorn Eeklo en het Sint-Vincentiuscollege uit Zomergem bedacht samen met Elia een lespakket over het Stevin-project.

Het pakket maakt leerlingen duidelijk waarom elektriciteit van hernieuwbare bronnen nodig is, waarom er gewerkt wordt aan het hoogspanningsnet van de toekomst en wat dit te maken heeft met de elektriciteit die thuis uit het stopcontact komt.

Met een bordspel kunnen de leerlingen op een interactieve manier leren over het brede onderwerp ‘elektriciteit’, het transport van elektriciteit, het Stevin-project en de rol van Elia.

De huidige Stevin-werken in Oost- en West-Vlaanderen vormen een goed aanknopingspunt om leerlingen kennis te laten maken met de energietransitie. Vanaf september voorziet Elia een verdere uitrol van het lespakket in heel België.

Om de leerlingen ook in de praktijk te laten zien wat ze in het lespakket leren, nodigt Elia de betrokken scholen uit voor een terreinbezoek aan het Stevin-hoogspanningsstation op vrijdag 5 mei.

Andere geïnteresseerden kunnen het Stevin-station van dichtbij bekijken tijdens Open Wervendag op 7 mei.