Provincie Oost-Vlaanderen wordt aandeelhouder Havenbedrijf Gent

De Provincie Oost-Vlaanderen wordt aandeelhouder van het Havenbedrijf Gent. Hiermee zal ze voortaan formeel deel uit van het havenbestuur en mee het beleid van de haven van Gent bepalen.

Trefwoorden: #aandeelhouder, #Gentse haven, #Havenbedrijf Gent, #Provincie Oost-Vlaanderen, #sluis Terneuzen

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het Havenbedrijf werd op 1 januari 2014 een nv van publiek recht met de stad Gent als enige aandeelhouder.

De gemeentebesturen van Evergem en Zelzate traden reeds in november vorig jaar toe.

Met een bijdrage van 13 miljoen euro in het kapitaal van het Havenbedrijf Gent zal de provincie nu ook effectief aandeelhouder worden. De provincie was tot nu toe al waarnemer in de raad van bestuur van het Havenbedrijf. Voortaan zal ze dus volwaardig stemgerechtigd lid zijn.

Dit is niet enkel belangrijk voor een extra impuls voor de verdere economische ontwikkeling van de provincie en voor de kapitaalsverhoging op zich, maar ook voor de financiële bijdrage van het Havenbedrijf Gent voor de Nieuwe Sluis in Terneuzen: 15% van de Vlaamse bijdrage.

Indien de lopende fusieverkenning tussen het Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports tot een effectieve fusie leidt, maakt dus ook de provincie deel uit van het nieuwe, grensoverschrijdende Havenbedrijf.


(bron en foto: Gentse haven)