I-MPower moet werkloze jeugd aan werk helpen

Vijf grote bedrijven (Philips, Randstad, Manpower, Alliander, Nuon) en de gemeente Amsterdam hebben het startsein gegeven voor het bijzondere werkgelegenheidsproject I-MPower.

Trefwoorden: #Alliander, #Amsterdam, #jeugd, #jeugdwerkloosheid, #Manpower, #Nuon, #Philips, #Randstad, #werkgelegenheid, #werkloosheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nuon )

ENGINEERINGNET.NL - Met dit initiatief willen de partners samen een bijdrage leveren aan het terugdringen van de jeugdwerkeloosheid in de regio Amsterdam. Dit doen zij met de hulp van jongeren die zelf werkloos zijn.

Twaalf jongeren uit de regio Amsterdam met een achterstand tot de arbeidsmarkt treden in dienst als jongerencoach bij Nuon, Alliander of Philips. Zij hebben de opdracht om binnen een jaar minimaal 90 werkloze jongeren uit hun omgeving te begeleiden naar een baan of hen te stimuleren om een studie- of leerwerktraject op te pakken.

De jongerencoaches maken zelf een plan van aanpak. Hiervoor maken ze gebruik van hun persoonlijke ervaringen en eigen netwerk. Ze worden hierbij ondersteund door Manpower en Randstad en krijgen zelf ook een opleiding aangeboden.

Het werkgelegenheidsprogramma I-MPower is gebaseerd op de zogenoemde ‘peer-educatie-methodiek’ ofwel het leren van gelijken. Dat deze methodiek succesvol is, bleek al uit de vorige edities in 2014 en 2015. Toen zijn in totaal 178 jonge werkloze jongeren door andere jongeren succesvol begeleid naar werk en/of school.

Met deze derde editie zullen wederom minimaal 100 werkloze jongeren geholpen worden op de arbeidsmarkt. Met dit programma laten de deelnemende bedrijven zien dat ze zich betrokken voelen bij Amsterdam en leveren ze een concrete bijdrage aan vermindering van de jeugdwerkloosheid.