NACO wint ontwerpcontract voor uitbreiding luchthaven Aruba

De Aruba Airport Authority heeft een contract voor het ontwerp voor de uitbreiding van de luchthaven Aeropuerto Internacional Reina Beatrix gegund aan NACO, onderdeel van Royal HaskoningDHV.

Trefwoorden: #Aruba, #Aruba Airport Authority, #Gateway 2030, #groene energie, #luchthaven, #NACO, #Royal HaskoningDHV, #uitbreiding

Lees verder

Techniek

( Foto: NACO )

ENGINEERINGNET.NL - Met 2,6 miljoen passagiers op jaarbasis heeft deze luchthaven haar plafond bereikt. Het project zorgt voor een aanzienlijke uitbreiding van de capaciteit.

Daarnaast krijgt de luchthaven een gemoderniseerde 'preclearance' faciliteit voor reizigers naar de VS. Het totale project heeft een waarde van ongeveer 179 miljoen euro.

NACO is verantwoordelijk voor het ontwerp van de uitbreiding en de herontwikkeling van de luchthaven. Naast het ontwerp heeft de organisatie ook de leiding over het aanbestedingsproces. De werkzaamheden staan gepland voor de komende vier jaar.

Het project, Gateway 2030, is de eerste grote capaciteitsuitbreiding van Aruba Airport sinds 2000. Het vliegveld, dat in recente jaren meerdere prijzen heeft gewonnen, zoals de Routes Americas Award en de Airport Service Quality Award, draait momenteel op volle capaciteit. Het aantal passagiers is de laatste jaren verdrievoudigd.

In het project staan de vernieuwing en uitbreiding van de incheck faciliteiten, de bagagesystemen en verbeterde veiligheidscontroles centraal. Deze veiligheidscontroles voldoen aan de EDS TSA-normen voor passagiers naar de VS. Het nieuwe bagagesysteem omvat een volwaardige sorteerfunctie waardoor passagiers op vluchten naar de VS nu ook kunnen inchecken met passagiers op vluchten naar andere bestemmingen.

Om gevolgen voor het milieu te beperken, is het project aangemeld voor LEED Silver-accreditatie. In het ontwerp is rekening gehouden met onder meer groene energie afkomstig van zonnepanelen. Zo komt er een slim verlichtings- en airconditioningsysteem dat is afgestemd op de bezettingsgraad van de betreffende verblijfsruimten.

Op basis van een zonnestudie is besloten de gevels en daken zodanig te ontwerpen dat er zo min mogelijk warmte naar binnen stroomt terwijl deze tegelijkertijd zoveel mogelijk daglicht doorlaten voor een optimale passagierservaring.

Dit project is bedoeld om de capaciteitsbeperkingen van de luchthaven te verhelpen en de klantervaring en duurzaamheid te verbeteren. Het is de start van een traject van verdere groei in de komende decennia.