• 04/01/2012

Grontmij herontwikkelt eerste verdieping Eiffeltoren

Ginger, Franse dochteronderneming van Grontmij, is door SETE geselecteerd voor de ondersteuning in de herontwikkeling van de 1ste verdieping van de Eiffeltoren.

Trefwoorden: #Eiffeltoren, #Ginger, #Grontmij, #Parijs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Grontmij )

ENGINEERINGNET -- De totale projectsom bedraagt € 20 miljoen. De opdrachtsom voor Grontmij bedraagt circa € 1 miljoen over een periode van 6 tot 8 maanden.

Het bedrijf zal verantwoordelijk zijn voor de technische studies (structuur, gevels, verwarming, ventilatie, air conditioning, elektriciteit, laag- en hoogspanning), de milieuaspecten en voor de supervisie van het werk.

De firma won het contract in een consortium geleid door Bateg, aannemer en dochterbedrijf van de VINCI groep, samen met architectenbureau Moatti & Rivière.

SETE, exploitant van de Eiffeltoren, wil de eerste verdieping, op dit moment nauwelijks meer dan een tussenstop voor bezoekers op weg naar de tweede en derde verdieping, herontwikkelen tot een hoogwaardige attractie.

De herontwikkeling omvat winkels, informatiepunten over de Eiffeltoren, een restaurant en een grote glazen vloer die de pijlers overspant.

Ook zullen drie nieuwe paviljoens worden gebouwd, die zijn ontworpen in dezelfde stijl en volledig gemaakt van glas zodat maximaal zicht gegarandeerd is.


(GL)