• 26/10/2012

Grontmij kiest hybride wagen als poolwagen

Grontmij hanteert naar eigen zeggen al jaren een milieuvriendelijke mobiliteitsaanpak.

Trefwoorden: #Ampera, #Grontmij, #hybride, #Opel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Grontmij )

ENGINEERINGNET.BE -- Duurzame beleidsinitiatieven, zoals de 100% terugbetaling van het openbaar vervoer en de bedrijfsfiets via het Flex Income Plan, gaan hand in hand met hun groene car policy voor bedrijfswagens.

Nu de technologie op punt staat, gaat het bedrijf nog een stap verder. Voortaan wordt een bijzonder duurzame poolwagen ter beschikking gesteld van hun medewerkers: de Opel Ampera, een hybride wagen die vooral elektrisch aangedreven wordt.

Afhankelijk van rijstijl, terrein en temperatuur kan je met de Opel Ampera tot 80 km puur elektrisch en dus volledig emissievrij rijden.

Goed voor het milieu* en perfect voldoende voor de meeste verplaatsingen. 80% van de automobilisten rijdt immers minder dan 60 km per dag. Voor langere ritten (tot 500 km) wordt met behulp van de ‘Range Extender’ - een ingebouwde generator op benzine - automatisch elektriciteit opgewekt.

De wagen blijft dus altijd elektrisch rijden en we ‘tanken’ aan het stopcontact. Dat stopcontact hoeven we in zijn thuisbasis, het kantoor van Mechelen, niet ver te zoeken: we hebben zelfs twee oplaadpunten in de ondergrondse parking.


(GL)