• 01/06/2017

Rittal brengt Hummel ATEX-kabelwartels voor speciale toepassingen

Rittal Belgium is verdeler van het volledige gamma Hummel kabelwartels. Hummel heeft een ruime serie kabeldoorvoerwartels in haar assortiment, voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Trefwoorden: #ATEX-kabelwartels, #Hummel, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Zo zijn er de schokbestendige kabelwartels die volledig conform zijn aan de vernieuwde norm EN 60079-0:2012 voor toepassing in explosiegevoelige omgevingen. De combinatie, met telkens de juiste behuizing, maakt het aanbod af en creëert normconforme totaaloplossingen.

Ex-kasten en HSK-K-Ex Active wartels
Schakelkasten die in stof- en/of gasrijke omgevingen opgesteld staan, vormen een potentieel explosiegevaar en moeten daarom voldoen aan bijzonder strenge veiligheidseisen. De Rittal Ex-behuizingen en de nieuwe complementaire Hummel HSK-K-Ex Active kabelwartels voldoen helemaal aan die hoogste kwaliteits- en veiligheidsvereisten.

Zo moeten ontstekingsbron, brandbaar mengsel en zuurstof van elkaar gescheiden worden en dus openingen in de behuizing optimaal afgedicht worden. De afgelopen jaren bouwde Hummel een diepgaande expertise uit op het vlak van kabelwartels voor ATEX-toepassingen.

Certificaat ATEX en IECex
De vernieuwde norm die in 2012 werd ingevoerd, vereist een hoge schokbestendigheid na vier weken thermische veroudering. Dankzij een nieuw ontwikkeld polyamide hebben de wartels een brandgedrag V0 volgens UL94 en een temperatuurbereik van -20 tot +85 °C.

Ze kunnen toegepast worden in EX-zones 1 en 2 voor gas en 20, 21 en 22 voor stof, en beschikken hiervoor over het ATEX- en IECex-certificaat. Ze bieden aan de kast met de ingebouwde componenten een beschermingsgraad van IP 68 - 10 bar.

Multi-uitvoeringen
De wartels zijn beschikbaar voor ronde en vlakke kabels en voor diverse multi-uitvoeringen. Ze zijn in het zwart, of als combinatie van zwart wartellichaam en blauwe afsluithoed, verkrijgbaar. Deze laatste is uitermate geschikt voor gebruik in intrinsiek veilige kringen.

Dit zijn circuits waarbij de elektrische spanning onder een bepaalde grenswaarde valt en op deze manier eventuele vonkvorming - één van de elementen voor het genereren van explosies - vermeden wordt.

Normconforme totaaloplossing
De producten van Hummel zijn complementair aan de Rittal ATEX-kasten, die verkrijgbaar zijn in glasvezelversterkt polyester en roestvast staal. Op die manier biedt Rittal u de mogelijkheid om de ATEX-behuizingen en de bijhorende wartels bij één leverancier af te nemen. Eenvoudig en snel.


 Lees méér over: Rittal

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.