HQ Atlas Copco Rental divisie opent in Boom

Vrijdag opende de Zweedse machinebouwer Atlas Copco in Boom zijn nieuwe hoofdzetel van de wereldwijde Rental Divisie die het van het Amerikaanse Houston naar België haalde.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #Atlas Copco Rental Division, #Boom, #compressor, #Stefaan Vertriest

Lees verder

Techniek

( Foto: Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe site wordt het kenniscentrum voor de wereldwijde verhuur van oplossingen voor olievrije perslucht, stikstof en stroomvoorziening.

Ook Atlas Copco Rental Europe, die op vijf jaar tijd uitgroeide tot de grootste entiteit binnen de Rental divisie, verhuisde in april van Rumst naar Boom.

“Boom heeft een strategische geografische ligging, centraal in Europa, en geniet van de aanwezigheid van een goed wegen- en digitaal net”, zegt General Manager Atlas Copco Rental Europe Stefaan Vertriest. De nieuwe site vertegenwoordigt een investering van 5 miljoen euro. In september 2016 ging de eerste paal de grond in en 260 dagen later was het gebouw klaar. Grond én gebouw zijn eigendom. 80 medewerkers zijn er aan de slag.

“Het voorbij jaar wierven we vijf mensen aan. We verwachten nog met een tiental te groeien.” Naast de storage area zijn er geluiddempende testcellen. In een cel ook een 1 MW-transformator die compressoren kan doen aanlopen.

De Rental Divisie komt hiermee op een steenworp van de wereldwijde hoofdzetel van de compressorendivisie in Wilrijk waar luchtcompressoren, turbocompressoren, persluchtdrogers en accessoires voor luchtbehandeling en controlesystemen ontwikkeld worden. Die nabijheid is belangrijk voor het samenwerken aan specifieke oplossingen voor de verhuurmarkt, gaf Ray Löfgren,

President Atlas Copco Rental Divisie mee. “Wij staan erg dicht bij de klant en bezitten heel wat technische expertise om complexe tijdelijke oplossingen te ontwikkelen. (…) Wij geven de feedback van onze klant over hoe machines kunnen worden verbeterd steeds door aan onze fabrieken.” Dat moet innovatie versnellen.

Er wordt gehuurd om tegemoet te komen aan de seizoensvraag, grote geplande onderhoudsperiodes, pieken, vervanging bij onverwachte breakdowns en natuurrampen. Typische projecten voor Atlas Copco Rental zijn druktesten van nieuwe pijpleidingen in de petrochemie en het overbruggen van piekmomenten in de maakindustrie. Atlas Copco Rental Europe heeft een jonge vloot met energie-efficiënte machines.

De divisie telt wereldwijd een duizendtal medewerkers. In Europa en Rusland zijn er een 50-tal verhuurcentra/depots met een 250 mensen. In het VK, België, Duitsland, Spanje en Nederland zijn er grotere depots die revisies verzorgen.

Een 140-tal techniekers gaan de baan op voor onderhoud.