SoftBank koopt Boston Dynamics en zijn rennende robots

Een dochterbedrijf van de Japanse SoftBank Group Corp heeft het Amerikaanse Boston Dynamics van Alphabet Inc. (Google) gekocht.

Trefwoorden: #Alphabet, #Boston Dynamics, #Google, #Robots, #Schaft, #SoftBank

Lees verder

Techniek

( Foto: Boston Dynamics )

ENGINEERINGNET.BE - De Amerikaanse technologieleider in dynamische robots (als BigDog, Atlas, Spot, Petman, Cheetah en Handle) komt in Japanse handen.

Softbank is sterk in telecom, internetdiensten, artificiële intelligentie, slimme robotica (Pepper) , IoT en clean energy. In september 2016 kocht het nog ARM Holdings plc, een wereldleider in halfgeleiders.

“Wij kijken er naar uit samen te werken met SoftBank in onze missie om de grenzen te verleggen van wat vooruitstrevende robots kunnen en nuttige toepassingen te scheppen in een slimmere en meer geconnecteerde wereld”, stelde Marc Raibert, CEO en oprichter van Boston Dynamics, dat uit MIT groeide en eind 2013 door Google X werd overgenomen.

“Slimme robotica wordt een kernmotor in de volgende fase van de informatierevolutie”, stelde Masayoshi Son, Voorzitter & CEO van de SoftBank Group Corp.

Als onderdeel van het akkoord met Alphabet -het moederbedrijf van Google- ging SoftBank ook akkoord om het Japanse bedrijf Schaft, dat vorig jaar nog met een robuste tweebenige robot uitpakte, over te nemen. Schaft werd in 2012 opgericht in de JSK Robotics Laboratory van de University of Tokyo en in 2013 door Google overgenomen.

De concentratie van de 'slimme robots' industrie is volop bezig.


Video: