Drone levert postpakketjes af en redt mensenlevens

Ingenieur Bart Theys, KU Leuven, ontwikkelde met CargoCopter een nieuw type drone, die postpakketjes kan afleveren, een brand kan blussen of mensenlevens kan redden.

Trefwoorden: #ambulance, #CargoCopters, #drones, #KU Leuven, #multicopter, #pakketten leveren, #proefprojecten, #ziekenhuis

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - De CargoCopters zijn onbemande vliegtuigjes die zelfstandig opstijgen, afstanden van vijftig kilometer kunnen overbruggen en snelheden tot 150 kilometer per uur halen.

Luchtvaart- en robotica-ingenieur Bart Theys van het Departement Werktuigkunde aan de KU Leuven kwam zo’n vijf jaar geleden met het idee voor dit nieuwe type drone en baseerde zich daarvoor op twee bestaande modellen.

Theys: “De meest gebruikte drones zijn multicopters. Die hebben meerdere propellers en kunnen makkelijk opstijgen, dalen en nauwkeurig op een bepaalde plaats blijven hangen. Ze zijn handig om luchtfoto’s te nemen, maar niet geschikt om snel en ver te vliegen.

Drones met vleugels en een staart kunnen dat wel, maar hebben hulp nodig bij de lancering en vragen veel plaats om te landen. Wij hebben het beste van beide systemen gecombineerd: de drone stijgt op met behulp van propellers, maar heeft ook vleugeltjes waardoor hij veel snelheid haalt en lange afstanden aankan.”

Voor de ontwikkeling van de drones maakt Theys gebruik van een speciaal algoritme. Daarin kan je verschillende grootheden zoals gewenste snelheid, gewicht of afstand ingeven, waarna het algoritme de meest geschikte ontwerpen berekent. De verschillende onderdelen worden gemaakt met een 3D-printer, waardoor die nieuwe ontwerpen ook snel en efficiënt getest kunnen worden.

Door tientallen verschillende prototypes te ontwikkelen en optimaliseren, is het team erin geslaagd CargoCopters te maken, die twee keer zo snel en ver vliegen als de bestaande multicopters.

Met de VertiKUL, zijn allereerste drone-experiment uit 2014, toonde Theys al aan dat je de vliegtuigjes kan inzetten om kleine pakketjes van één kilogram af te leveren. De nieuwe en verbeterde CarcoCopters kunnen nog grotere ladingen aan en zijn bovendien nuttig bij ziekenhuisinterventies of surveillanceopdrachten.

Momenteel lopen verschillende proefpojecten: voor bpost werd een model ontwikkeld om pakketjes tot 2 kilogram af te leveren, voor de gemeente Heist op den Berg wordt een ambulancedrone ontwikkeld, ...

Theys: “Er is sowieso nog verder onderzoek nodig. Momenteel proberen we de snelheid nog verder op te drijven en de drones veiliger en autonomer te maken. Daarnaast zijn onder meer sensoren nodig om obstakels te signaleren en grondstations waar de drones probleemloos kunnen landen. De lange-afstandscommunicatie moet ook verbeterd worden.”

Ook de Belgische wetgeving is nog toe aan verandering. Momenteel mogen drones niet verder vliegen dan het oog kan waarnemen. Daarnaast houdt de wetgeving geen rekening met onderzoek en ontwikkeling, waardoor je elk nieuw testmodel moet inschrijven en verzekeren. Dat is erg omslachtig en remt het onderzoek af.

Theys: Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van initiatieven zoals DronePort in Sint-Truiden, waar we tests doen in een luchtruim dat speciaal voor drones afgesloten kan worden.”


(bron: KU Leuven Nieuwsdienst)

Op de foto (vlnr.): Stijn Debecker, BartTheys en Wim Lemkens

Video: