Umicore neemt katalysatoractiviteit over van Haldor Topsoe

Umicore kondigt aan dat het een overeenkomst heeft bereikt om Haldor Topsoe's katalysatoractiviteit voor zware diesel- en stationaire toepassingen over te nemen voor ca. 120 miljoen euro.

Trefwoorden: #autokatalysator, #emissiesystemen, #Haldor Topsoe, #katalysator, #overname, #Umicore, #zware dieselmotoren

Lees verder

Techniek

( Foto: Haldor Topsoe )

ENGINEERINGNET.BE - Haldor Topsoe is een toonaangevende producent van hoogperformante katalysatoren voor een waaier van industrieën.

De autokatalysatoren worden gebruikt in emissiesystemen voor zware dieselmotoren voor zowel weggebruik als niet-weggebruik en voldoen aan de strengste emissienormen, waaronder Euro VI.

De stationaire activiteit biedt katalytische oplossingen om NOx-emissies van industriële bronnen te behandelen zoals gasgestookte energiecentrales evenals van maritieme toepassingen.

Beide activiteiten stellen momenteel ongeveer 280 mensen te werk, bedienen klanten van productiefaciliteiten in Frederikssund (Denemarken), Houston (Texas), Tianjin (China) en Joinville (Brazilië), en hebben O&O-faciliteiten in Lyngby (Denemarken).

Via deze overname zal Umicore toegang krijgen tot een bredere klantenbasis, vooral in Europa en China, een ruimere productportfolio voor zware dieseltoepassingen, evenals bijkomend intellectueel eigendom en technologie op het gebied van emissiecontrolekatalyse.

De overname laat het bedrijf ook toe om toe te treden tot het segment van stationaire emissiecontrole. Bij de gecombineerde activiteiten zal de focus blijven liggen op innovatie om aan de spits te blijven in de ontwikkeling van duurzame technologieën en producten voor de klanten.

Naar verwachting zal de overname vanaf 2018 bijdragen aan de winst.


De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief goedkeuring door de regelgevende instaties, en zal naar verwachting rond het einde van dit jaar afgerond zijn.