Online rekruteringskantoor haalt 1,1 miljoen euro op

Deze kapitaalronde zal sympl, online rekruteringskantoor, toelaten om sollicitaties efficiënter en succesvoller te maken, door middel van conversational recruitment.

Trefwoorden: #imec, #investering, #online rekrutering, #reckruteren, #solliciteren, #Start it @kbc, #sympl, #werkzoekende

Lees verder

HR

( Foto: sympl )

ENGINEERINGNET.BE - sympl werd opgericht eind 2015 en maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Het matcht bedrijven en werkzoekenden op weg naar een vaste job via online conversational recruitment.

Daarbij maakt de start-up gebruik van chatbots, sms en video; intuïtieve technologieën die mensen vandaag het vaakst gebruiken om te communiceren. Sollicitanten beantwoorden via een chatbot een unieke vragenlijst, waarbij de vragen zich telkens aanpassen aan hun antwoorden.

Data-analyse zorgt voor verdere verfijning van het profiel. In een volgende ronde leggen ze een video-interview af, een simulatie van een écht jobinterview, maar dan één dat sollicitanten 24/7 kunnen afleggen. Zo krijgen de werkgevers, naast het CV, meteen een zicht op de motivatie en drive van sollicitanten.

Doordat de aanwervingsprocedure geïnformatiseerd werd, valt er heel wat administratieve rompslomp weg en kunnen bedrijven hun energie richten op het sollicitatiegesprek met de sterkste kandidaten.

Steven Pyck, co-founder van sympl: “De juiste medewerker vinden, vraagt heel wat tijd van bedrijfsleiders, zeker bij KMO’s die niet over een eigen HR-afdeling beschikken. Door de combinatie van informatisatie en persoonlijke begeleiding, vinden we voor hen snel de beste kandidaten.”

Nagenoeg het volledige recruteringssproces gebeurt online en mobiel, in combinatie met persoonlijke begeleiding van de recruiters, zonder dat je een app moet downloaden. Het resultaat is een aanwervingstraject dat tot vier keer minder lang duurt dan een traditionele sollicitatie.

Ook voor werkzoekenden is solliciteren via dit platform een pak eenvoudiger en aangenamer. Dankzij de video-interviews kijken werkgevers veel sneller naar hun persoonlijkheid en voorbij hun CV.


De hoofdinvesteerder van deze kapitaalronde is het KBC Start it Fund, met daarnaast het Ark Angels Activator Fund en business angels van BAN Vlaanderen als Jan Verbeke (ex-CEO van AE) en Christiaan Thomas. Ook de oprichters & imec investeren mee.


Op de foto: Steven Pyck en Mark Herman van sympl.