HR heeft moeite met keuze opleiding technici

Bedrijven hebben behoefte om technici bij te scholen, maar HR-medewerkers tasten geregeld in het duister als zij een opleiding moeten selecteren voor technisch personeel.

Trefwoorden: #bijscholing, #HR, #Human Resources, #opleiding, #ROVC, #ROVC TechBarometer

Lees verder

HR

( Foto: ROVC )

ENGINEERINGNET.NL - Uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, blijkt dat bijna een kwart (24%) van de HR-medewerkers aangeeft hier moeite mee te hebben.

1.164 respondenten uit de technische branche geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Naast het kiezen van de juiste opleiding zijn er meer uitdagingen. Zo vinden HR-medewerkers van technische bedrijven het lastig om medewerkers te motiveren voor een opleiding (15%).

Daarop volgt het bieden van begeleiding op de werkvloer tijdens het scholingstraject (14%). Met 12% staan het vrij plannen van medewerkers en het laten toepassen van nieuwe vaardigheden op de werkvloer op een gedeelde vierde plaats.

John Huizing, algemeen directeur bij ROVC: “Er valt nog veel winst te behalen als het gaat om effectief opleiden. Leidinggevenden moeten in kaart brengen wat iemand kan en wat hij zou moeten kunnen.”