HTC opent station voor tank cleaning in Antwerpse haven

De nieuwe site werd HTC-Container Services gedoopt en is exclusief voorbehouden voor de inwendige reiniging van intermodale tank containers, die in de depot worden afgezet.

Trefwoorden: #hogedruk, #HTC, #industrieel afvalwater, #inwendige reiniging, #Kärcher, #tank cleaning

Lees verder

Techniek

( Foto: Kärcher )

ENGINEERINGNET.BE - HTC is specialist in tank cleaning en de behandeling van industrieel afvalwater, met stations voor tank cleaning in Herenthout, Luik, Antwerpen en Seneffe.

Binnen de chemiecluster in de haven van Antwerpen groeide het bedrijf uit tot voorkeurpartner van heel wat bedrijven. Gevolg is dat de capaciteit van de bestaande cleaning site aan de Scheldelaan in de Antwerpse haven ondertussen ontoereikend was geworden.

De onderneming besliste een tweede basis voor tank cleaning te bouwen, op amper 500 meter van die eerste locatie. Na het afsluiten van de aankoopprocedure verwierf Kärcher Belux eind 2016 de opdracht om een complete tank cleaning installatie te leveren en installeren.

HTC en de Kärcher-afdeling tank- en silocleaning kwamen in nauw overleg tot de realisatie van een configuratie op maat. Het project werd zopas technisch afgerond. De programmatie van de volledige installatie is volop aan de gang.

Het resultaat is een installatie met twee wasbanen, telkens met twee stelplaatsen voor containers en waarbij elke wasbaan voorzien is van vier spoelkoppen. De bediening gebeurt via uitgebreide aanraakpanelen.