Inschrijven voor Smart Manufacturing Award 2018

Mkb-metaalbedrijven worden vaak omschreven als verborgen pareltjes van de maakindustrie: relatief kleine bedrijven, die een enorme toegevoegde waarde leveren aan de totale maakindustrie.

Trefwoorden: #award, #Koninklijke Metaalunie, #maakindustrie, #Smart Manufacturing, #smart manufacturing award

Lees verder

Nieuws

( Foto: Martijn van Dam )

ENGINEERINGNET.NL - Deze bedrijven zijn super innovatief en vertalen alle Smart Industry ontwikkelingen naar het maken van slimme producten op een slimme manier.

Om die bedrijven voor het voetlicht te zetten organiseert Koninklijke Metaalunie de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018. Metaalunieleden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor deelname.

Deze Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat zich onderscheidt door slagvaardig te reageren op alle nieuwe ontwikkelingen die op de mkb-maakindustrie afkomen. Ontwikkelingen die eigenlijk allemaal vragen om een slimmere manier van produceren (smart manufacturing).

Het thema van deze Award is smart manufacturing. Dat draait om robotisering, automatisering, internet of things, maar ook om samenwerken, kennis vergaren en delen en innoveren. Kernwoorden daarbij zijn snel en betrouwbaar leveren, maatwerk, flexibiliteit en innovatiekracht.

Uit elk van de tien Metaaluniedistricten wordt een winnaar gekozen. Deze tien districtswinnaars presenteren zich tijdens een feestelijk event. Uit die 10 bedrijven worden vervolgens drie bedrijven genomineerd, waaruit een deskundige jury de landelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award kiest.

Naast de Award zelf, ontvangt de landelijke winnaar ook een cheque van 5.000 euro.


Op de foto:
De trotse winnaars van de Smart Manufacturing Award 2017 van HGG International met juryvoorzitter Jan Post (derde van links) en Metaalunievoorzitter Fried Kaanen (uiterst rechts) .