Van Oord gaat samenwerken met veelbelovende start-ups

Tijdens een evenement van start-up acceleratieplatform PortXL maakte Van Oord de samenwerking bekend met maar liefst vijf veelbelovende start-ups.

Trefwoorden: #baggeren, #Green Sea Guard, #Medassist.online, #Njörd Filtration, #Oceanos, #offshore wind, #Parable, #PortXL, #samenwerking, #start-ups, #Van Oord

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Oord )

ENGINEERINGNET.NL - De jonge ondernemers van Parable, een start-up gespecialiseerd in veiligheidstraining met behulp van virtual reality, gaan in opdracht van Van Oord werken aan een simulatieomgeving voor offshore wind hijsuitvoeringen (lifting operations).

Start-ups Njörd Filtration en Green Sea Guard reduceren en meten de emissie op het materieel. Een waterinjectievaartuig wordt uitgerust met het zuiveringssysteem van Njörd Filtration voor schonere diesel. Vervolgens worden de resultaten gemeten met de meetapparatuur van Green Sea Guard.

Het laatste contract is ondertekend met de start-up Medassist.online. De onderneming levert een software applicatie om te voorzien in medische zorg op zee.

Eerder dit jaar werd de samenwerking met Oceanos al beklonken. Deze onderneming levert navigatiesystemen voor zelfvarende vaartuigen die worden ingezet voor bijvoorbeeld hydrografische opnames.

Paul Verheul, COO, Van Oord: "In het selectieproces van de start-ups hebben wij gekeken naar ondernemingen die direct te koppelen zijn aan onze kernactiviteiten baggeren, offshore en offshore wind."