CEWAC wordt CRM Group

Vanaf 1 juli 2017 gaat het Centre d’Etudes Wallon d’Assemblage et du Controle des materiaux (CEWAC) op in de CRM Group.

Trefwoorden: #Cewac, #CRM Group, #laboratorium, #metaal, #O&O

Lees verder

Techniek

( Foto: CEWAC )

ENGINEERINGNET.BE - Het Centre d’Etudes Wallon d’Assemblage et du Controle des materiaux (CEWAC), dat in 1989 opgericht werd, ondersteunt bedrijven, vooral KMO’s, bij het ontwikkelen van technologiedemo’s en industriële prototypes tot en met de eerste pre-series.

Verder verricht het kwaliteitscontroles, zet het kwalificatieprocedures voor lassen en lassers op punt, ontwerpt en bouwt het proefbanken, doet het audits en technische expertises. CEWAC, dat in het Luikse Wetenschapspark (Ougrée) gevestigd is, heeft een lab destructieve testen (van MIG- en TIG- tot laser- en wrijvingsroerlassen), niet-destructieve testen (elektronenmicroscoop, tomografie) en industriële hydraulica.

De CRM Group, die 230 researchers en medewerkers telt en een O&O budget heeft van zo’n 34 miljoen euro, is het onderzoekcentrum van de Waalse staalindustrie. Als ledenorganisatie is ze al actief sinds 1948 en mikt ze op innovatie een waardecreatie.

In 2011 werden de onderzoeksactiviteiten van CRM gecombineerd met die van AC&CS -dat in 1990 van start was gegaan als een O&O-center van Cockerill-Sambre, dat later opging in de ArcelorMittal group.

De CRM Group is ook actief in milieu, hernieuwbare energie, recyclage, 3D printen,… Ook op de Gentse universiteitscampus in Zwijnaarde is er sinds 1995 een CRM lab dat focust op rollen en thermische behandelingen.