Genk Green Logistics voorkeursbieder voor site Ford Genk

De Vlaamse regering heeft beslist om het consortium Genk Green Logistics aan te duiden als voorkeurbieder voor de herontwikkeling van de voormalige site van Ford in Genk.

Trefwoorden: #Ford Genk, #Genk Green Logistics, #herontwikkeling, #PMV, #Vlaamse regering

Lees verder

Nieuws

( Foto: PMV )

ENGINEERINGNET.BE - De Vlaamse regering werd overtuigd door het sterke logistieke concept van Genk Green Logistics, dat goed aansluit bij de troeven van het terrein. Het concept heeft de nodige schaalgrootte en speelt in op de trimodale ontsluiting van de site.

De realisatie van ongeveer 240.000 m² aan vastgoed en een duurzame tewerkstelling van 2.000 voltijdse arbeidsplaatsen wordt beoogd. Bovendien hebben de consortiumpartners een stevige trackrecord in de ontwikkeling van bedrijventerreinen en bezitten ze al enkele intentiebrieven van geïnteresseerde eindgebruikers.

De Vlaamse overheid werkte, samen met alle betrokken partijen, een duidelijke visie uit op de herontwikkeling van de voormalige industriële site. Die visie werd in de zomer van 2016 voorgesteld in een masterplan waarin duidelijk werd bepaald welke sectoren moesten worden ontwikkeld op het terrein, met name logistieke bedrijven met toegevoegde waarde en ondernemingen in de maakindustrie.

Het masterplan besteedde ook ruim aandacht aan de ruimtelijke kwaliteit, de inrichting van de site en de beoogde werkgelegenheid.Op basis van dit masterplan werkte ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) een investeringsmemorandum uit, waarop geïnteresseerde kandidaten uitgenodigd werden om een herontwikkelingsvoorstel in te dienen.

De Vlaamse Regering koos uit de 8 geselecteerde kandidaten Genk Green Logistics tot voorkeursbieder met het oog op het aangaan van contractonderhandelingen voor de aankoop van 42ha aan uitgeefbare terreinen.

De samenwerking met Genk Green Logistics is het sluitstuk van de herontwikkeling van de site Ford Genk. Voordien werd binnen dezelfde visie ook een concessie toegekend door De Vlaamse Waterweg aan H. Essers en Haven Genk.

Hiermee toont Vlaanderen zijn engagement om deze waardevolle site op korte tijd nieuw leven in te blazen.


Het consortium bestaat uit de Groep Machiels, MG Real Estate, Intervest Warehouses & Offices en DEME.