BESIX neemt Enrobage Stockem en Witraloc over

De BESIX Group heeft, via haar Belgische dochteronderneming Socogetra, de bedrijven Enrobage Stockem en Witraloc overgenomen van de familie Wickler.

Trefwoorden: #asfalt, #asfaltwerken, #BESIX, #Enrobage Stockem, #overname, #steengroeve, #Wallonië, #Witraloc

Lees verder

Techniek

( Foto: BESIX Group )

ENGINEERINGNET.BE - Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in wegenwerken, meer bepaald de productie en de verwerking van asfalt, het leveren van beton en de commercialisatie van verharde wegen vanuit hun verschillende steengroeves.

Enrobage Stockem heeft twee asfaltfabrieken, één in Bastenaken en één in Aarlen, een betoncentrale in Aarlen en drie steengroeves in Sampont, Setim en Bastenaken. Witraloc, gevestigd in Luxemburg, is gespecialiseerd in het transport en het leggen van asfalt.

De activiteiten van Enrobage Stockem zijn sinds de oprichting van het bedrijf in 1970 sterk gegroeid. Gestart met één productiefaciliteit, groeide het bedrijf uit tot een belangrijke speler op het gebied van wegenwerken in het zuiden van België.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: “Na de aankoop afgelopen april van de Belgische activiteiten van de Heijmans Groep (meer bepaald van Heijmans Infra), versterken wij ons met deze overname opnieuw op de Belgische markt voor wegenwerken en asfalt- en betonproductie.”

Het bedrijf stelt ongeveer 60 werknemers te werk. De overname versterkt de positie van Socogetra op gebied van wegenwerken.