bpost neemt logistiek dienstverlener Bubble Post over

bpost heeft gisteren een akkoord gesloten voor de overname van Bubble Post. Hiermee bevestigen beide bedrijven hun groeiambitie in slimme en duurzame stadsdistributie.

Trefwoorden: #bpost, #Bubble post, #koerier, #koerierdienst, #logistiek, #logistiek dienstverlener, #overname, #pakjes

Lees verder

Techniek

( Foto: Bubble Post )

ENGINEERINGNET.BE - Zowel Bubble Post als Citydepot (dochteronderneming van bpost) zijn belangrijke referenties in groene stadsdistributie en zullen vanaf nu samenwerken en elkaar aanvullen met eigen expertise, zoals reeds het geval is in Gent waar beide spelers succesvol samenwerken binnen het stadsdistributie platform.

Bubble Post brengt ook heel wat kennis mee van gekoeld en vriestransport voor o.a. horeca groothandels en levering van bereide maaltijden en maaltijdboxen.

Koen Van Gerven, CEO van bpost: “Het is onze ambitie om onze activiteiten binnen de duurzame en koude logistieke keten in België en Nederland fors uit te breiden, de acquisitie van Bubble Post past perfect binnen die strategie”.

Marc Morioux, CEO van Bubble Post: “Wij kijken ernaar uit om onder de vleugels van bpost verder te groeien. Onze medewerkers schrijven graag mee aan een volgende boeiend hoofdstuk van de toekomst van onze beide bedrijven.”


Over Bubble Post
Het bedrijf werd opgericht in 2013 en is momenteel actief in 16 steden zowel in België als in Nederland.

Hun activiteiten zijn toegespitst op slimme stadsdistributie waarbij pakjes en goederen van verschillende leveranciers met eigen intelligente software efficiënt worden gebundeld in verschillende routes en uitgeleverd vanuit de stadsrand met eco-vriendelijke voertuigen zoals cargo-fietsen en koelwagens op aardgas.

Er werd een totale omzet van 3.6 miljoen euro gegenereerd voor de periode 2016 en er werken ovngeveer 100 mensen.