AbInBev neemt CNG vrachtwagen in gebruik

AbInBev neemt een milieuvriendelijke vrachtwagen op gecomprimeerd aardgas (CNG) in gebruik. Bedoeling is om met deze groenere vrachtwagen bier te leveren in Lage Emissie Zones.

Trefwoorden: #AB InBev, #bierbrouwer, #CNG, #duurzaamheid, #gecomprimeerd aardgas, #lage emissie zone, #levering, #logistiek, #Volvo Truck

Lees verder

Techniek

( Foto: AB InBev )

ENGINEERINGNET.BE - AB InBev, belangrijke speler op de Belgische en internationale biermarkt, wil door het inzetten van deze CNG vrachtwagen van Volvo zo veel mogelijk inzetten op groene logistiek bij de levering van zijn bier.

Luc Vanderveken, Safety & Fleet manager AB InBev: "In de nieuwe Lage Emissie Zones in steden zoals Antwerpen kiezen we om te investeren in de milieuvriendelijke Volvo FE vrachtwagen op CNG. Die stoot veel minder schadelijke stoffen uit zoals roet en NOx en is bovendien stiller dan een conventionele dieseltruck. Deze primeur zal zeker vervolg krijgen op andere plekken".

Onder de motorkop van de Volvo CNG vrachtwagen zit een 9-liter Euro 6-motor met ontstekingsbougies, die een vermogen van 320 pk en een koppel van 1.356 Nm levert. Aardgas is geurloos bij verbranding en bevat bijzonder weinig schadelijke deeltjes. Bij biogas ligt de uitstoot van koolstofdioxide zelfs tot 70% lager dan bij diesel.

Vanderveken: "We hebben in Volvo Trucks de juiste partner gevonden. Milieu is voor beide bedrijven zeer belangrijk. We zijn dan ook van plan om in de toekomst nog meer CNG trucks aan te kopen. Dit helpt mee onze ambitieuze doelstelling te halen om tegen het einde van dit jaar een CO2-reductie van 15% te halen in onze globale logistiek met als basis 2013."


Methaangas is een verzamelnaam voor biogas en aardgas. Biogas is te vergelijken met aardgas, maar is een hernieuwbaar gas dat ontstaat wanneer organisch materiaal door bacteriën wordt ontbonden in een zuurstofvrije omgeving. Het kan bijvoorbeeld worden gewonnen uit huishoudafval en ander organisch afval.