Deutsche Bahn plaatst bestelling voor 100 Siemens-locomotieven

Siemens en DB Cargo AG hebben een raamcontract ondertekend voor de levering van 100 locomotieven. De locomotieven zullen ingezet worden op de Rijn-Alpen-Corridor.

Trefwoorden: #Deutsche Bahn, #locomotieven, #raamcontract, #Siemens, #Vectron multisysteem-locomotieven

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - De bestelde locomotieven hebben een maximaal vermogen van 6,4 MW en een topsnelheid van 160 km/h en zijn uitgerust met het Europese treincontrolesysteem (ETCS). Ze worden gebouwd in de Duitse Siemens-fabriek in München-Allach.

Jochen Eickholt, CEO van de Siemens Mobility Division: "Met deze bestelling investeert DB Cargo in de toekomst van het goederentransport per spoor. Dankzij de bestelde multisysteem-locomotieven kan een trein van Nederland naar Italië rijden zonder van locomotief te moeten veranderen. Daardoor wordt het Europese goederentransport snel, efficiënt en milieuvriendelijk."

Dr. Jürgen Wilder, CEO van DB Cargo AG: "De bestelling van de multisysteem-locomotieven is alweer een mijlpaal in de uitbreiding en modernisering van onze Europese locomotievenvloot, een programma dat reeds vier jaar loopt."

De start van de levering van de voertuigen staat gepland voor eind 2017.