Siemens bouwt nu ook e-strade in Duitsland (+video)

De Duitse deelstaat Hessen heeft Siemens onder de arm genomen voor de bouw van een 10 kilometer e-strade.

Trefwoorden: #Alameda Corridor, #Duitsland, #e-mobiliteit., #eHighway, #elektrificatie, #ELISA, #FESH, #hybride, #mobiliteit, #Siemens, #vrachtwagen, #VS, #Zweden

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Siemens kreeg van de deelstaat Hessen de opdracht om een 10 km lange autostradestrook van de A5 te elektrificeren.

Tussen de verkeerswisselaars van Zeppelinheim/Cargo City Süd aan de luchthaven van Frankfurt en die van Darmstadt/Weiterstadt komen er elektrische ‘bovenleidingen’ die een hybride vrachtwagen van elektriciteit zal voorzien.

Vijf jaar geleden al stelde Siemens het concept van zijn eHighway voor. De inspiratie werd gevonden in decennialang gekende technologie van elektrische trams en treinen. De twee bovenleidingen worden gevoed door onderstations met middenvolt schakelmateriaal, transformatorenen gelijkrichters. Omvormers moeten er dan weer voor zorgen dat remenergie van de vrachtwagen in e-mode gerecupereerd kan worden.

Een actieve pantograaf zoekt de bovenleiding op en stuurt de energie naar de elektrische motor van de eHighway truck. Dat kan vanuit stilstand maar ook al rijdend tot 90 km/uur.

Op niet-geëlektrificeerde stroken loopt de eHighway truck op een andere aandrijving -verbrandingsmotor, batterijen, brandstofcellen,… Er is sprake van het halveren van het energieverbruik op die strook. En geen (locale) emissies.

De Duitse ‘e-strade’, die deel is van het ELISA-project (Elektrifizierter, innovativer Schwerlastverkehr auf Autobahnen), dat het federale ministerie van milieu meefinanciert, wordt opgeleverd tegen eind 2018 om dan proef te lopen tot 2021.


ACHTERGROND
In Duitsland loopt er straks nog een gelijkaardige proefproject. In Schleswig-Holstein langs de A1 komt er een 6 km bovenleiding in beide richtingen tussen Reinfeld en de wisselaar in Lübeck. De bouw van de infrastructuur van dit FESH-project is bezig maar de eigenlijke testen met elektrische vrachtwagens start midden 2018 en loopt tot 2021.

Hier is er eerder sprake van O-LKW’s (Oberleitungslastkraftwagen) die op de korte elektrische strook tegelijk hun batterijen voldoende opladen om de rest van het traject elektrisch te rijden.

Vorig jaar, in juni 2016 opende Siemens zijn allereerste eHighway in Zweden op een 2 km lange proefstrook op de E16, ten noorden van Stockholm. De tests lopen op twee diesel hybride Scania-vrachtwagens. Bentec ontwikkelde en bouwde er de 40-voet Power Control Room.

De elektroreus bracht het concept ook naar de VS. Het heeft in Californië een demo-project lopen met $13,5 miljoen aan subsidies van havenautoriteiten en anderen. Het bouwde er een geëlektrificeerde strook van 1 mijl -maar wel in beide richtingen- in Carson city, in de buurt van de havens van Los Angeles en Long Beach.

Er wordt ook één hybride diesel/elektrisch class 8 Mack Trucks (Volvo) ontwikkeld. De uiteindelijke bedoeling is er de drukke 30 km lange Highway 710 tussen beide havens en de grote magazijnen en opslagplaatsen -de zogenaamde Alameda Corridor- emissievrij te maken.


Video: