Fibricheck wint prestigieuze award

Fibricheck heeft op het ESC 2017 (European Society of Cardiology), het grootste en belangrijkste cardiologisch congres ter wereld, de award voor Best Digital Health Company gewonnen.

Trefwoorden: #App, #applicatie, #award, #Best Digital Health Company, #European Society of Cardiology, #Fibricheck, #mobiele gezondheidszorg, #startup

Lees verder

Techniek

( Foto: Fibricheck )

ENGINEERINGNET.BE - Deze Limburgse start-up nam het in Barcelona op tegen 18 andere digital health finalisten. Voor het eerst werd op het congres ruime aandacht besteed aan digitale gezondheidszorg, met als kers op de taart de Award Best Digital Health Company voor het meest veelbelovende project.

Fibricheck is de eerste medisch geaccrediteerde oplossing die via een app op je smartphone in staat is om vroegtijdig hartritmestoornissen op te sporen. In een wedstrijd namen ze het op tegen andere bedrijven in de sector (detectie hartritmestoornissen) en gingen ze uiteindelijk met de prijs naar huis.

Lars Grieten, CEO en Co-Founder FibriCheck: "Deze award geeft een extra motivatieboost aan ons hele team. We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt om aan te tonen dat mobiele gezondheidszorg een belangrijke aanvulling is op de algemene gezondheidszorg. Dat we onze toepassing aan 30.000 professionals van over de hele wereld hebben kunnen voorstellen, is van onschatbare waarde en heeft onze toepassing internationaal weer wat meer op de kaart gezet.”


ACHTERGROND
FibriCheck (Qompium), spin-off van ZOL en UHasselt gevestigd op de Corda Campus in Hasselt, is ontstaan vanuit de visie dat de alomtegenwoordige mobiele technologie het potentieel heeft om de huidige zorgpaden te ondersteunen en verbeteren. Het is een medisch gecertificeerde screening en monitoring applicatie op voorschrift voor de detectie van onregelmatige hartritmestoornissen, zoals voorkamerfibrillatie.