Ardo breidt uit naar Noord-Amerikaanse markt

Ardo heeft een meerderheidsaandeel verworven in VLM Food, een leverancier van verwerkte voeding in Noord-Amerika, met hoofdzetel in Montreal en een omzet van 129 miljoen euro.

Trefwoorden: #Ardo, #Noord-Amerika, #overname, #VLM Food, #voeding, #vriesverse voeding

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Daarnaast omvat deze deal ook een controlerend belang in het Costa Ricaanse Compañia Frutera La Paz, producent van vriesverse ananas.

VLM Foods is zeer goed gepositioneerd op de Noord-Amerikaanse markt dankzij een sterk merkimago, een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsproducten en een expertise in de Noord-Amerikaanse regelgeving op vlak van compliance en voedselveiligheid.

Jeff Preston blijft voorzitter van VLM Foods en wordt regionaal directeur van Ardo North America. Marcel Lessard, de oprichter van VLM Foods die zijn meerderheidsaandeel verkocht, blijft bestuurslid en zal zich toespitsen op de ontwikkeling van Compañia Frutera La Paz, dat onder leiding blijft van haar CEO en oprichtster Luisa Chacon.

Jan Haspeslagh, Managing Director van Ardo: “De combinatie Ardo - VLM Food vormt de basis voor het opbouwen van een ideaal platform voor de levering van kwalitatieve, duurzame producten met een meerwaarde op de Noord-Amerikaanse markt.”

Jeff Preston, voorzitter van VLM Foods: “Naast basis groenteproducten, retail, foodservice en industriële opportuniteiten zullen wij in nieuwe domeinen uitbreiden. De bestaande duurzame landbouwprogramma’s van Ardo kunnen worden ingezet om met de juiste marktbenadering extra kansen te creëren op de Noord- Amerikaanse markt.”

Op de foto (vlnr):
Jeff Preston en Marcel Lessard (VLM) - Philippe Haspeslagh (Ardo)

Over Ardo:
Het bedrijf behaalde een omzet van 868 miljoen euro (cijfers juni 2017) en stelt 3.800 medewerkers te werk. Het familiebedrijf produceert een volledig aanbod vriesverse groenten, kruiden en fruit voor de retail, foodservice en industrie. Vandaag telt de Ardo Group 20 productie-, distributie- en verpakkingsunits in 8 Europese landen.