Natuurpunt en Val-I-Pac valoriseren recyclage bij SPIE

SPIE levert inspanningen om verscheidene initiatieven in te zetten die bijdragen tot een duurzamere wereld. Het bedrijf wordt nu beloond door twee onafhankelijke organisaties.

Trefwoorden: #Natuurpunt, #recyclage, #recycleren, #SPIE, #Val-I-Pac

Lees verder

Techniek

( Foto: SPIE )

ENGINEERINGNET.BE - Voor het recycleren van haar IT-materiaal opteert SPIE Belgium voor een samenwerking met de Vlaamse vereniging Natuurpunt.

In de loop van het tweede kwartaal gaf het bedrijf Natuurpunt 84 onherbruikbare computers (waaronder 60 laptops) en 8 eveneens onherbruikbare mobiele telefoons. In ruil hiervoor zal de vereniging in november om en bij de 27 bomen planten en overhandigde ze een recyclagecertificaat.

Bovendien ontving de onderneming eind juni 2017 ook een premie van het bedrijf Val-I-Pac voor het recycleren van zo’n 141.980 kg hout. Val-I-Pac ondersteunt financieel de bedrijven die de moeite doen om hun verpakkingsmateriaal te sorteren.

Een initiatief waar iedereen beter van wordt: het leefmilieu omdat afval beter wordt gercycleerd, het bedrijf dat recycleert omdat haar afval op een efficiënte manier wordt beheerd en Val-I-Pac omdat het zijn doelstellingen inzake recycleren behaalt.

SPIE gaat de ontvangen premie nog voor het einde van het jaar herinvesteren in een project rond recyclage en circulaire economie.