Elia investeert in start-up Enervalis

Transmissiebeheerder Elia heeft een minderheidsbelang genomen in de start-up Enervalis, die slimme oplossingen ontwikkelt voor het energiesysteem van de toekomst.

Trefwoorden: #Elia, #energie, #energiesysteem, #Enervalis, #innovatie, #investeren

Lees verder

Techniek

( Foto: Enervalis )

ENGINEERINGNET.BE - De start-up Enervalis ontwikkelt vernieuwende software-as-a-service, waarmee marktspelers hun energiefactuur kunnen optimaliseren door in te spelen op de groeiende vraag naar flexibiliteit die vraag en aanbod in het elektriciteitssysteem in evenwicht moet houden.

Met deze oplossing kunnen klanten automatisch de flexibiliteit op het vlak van de toevoer, opslag of levering van energie van hun installaties makkelijker bijsturen en beter afstemmen op de energiebehoeften van de prosument.

De start-up heeft de ambitie om de intelligentie van zijn software nog verder te ontwikkelen zodat de flexibiliteit die zo lokaal wordt gecreëerd, kan aangeboden worden op de elektriciteitsmarkten.

Elia wil haar diensten als transmissienetbeheerder afstemmen op de kenmerken van een gedecentraliseerd en gedigitaliseerd Belgisch energiesysteem. Met deze investering de netheerder toegang tot de kennis en competenties die nodig zijn om die evolutie waar te maken.