Machiels Building Solutions scoort mega-order

De Genkse houtskeletbouwspecialist Machiels Building Solutions heeft een contract getekend met Center Parcs voor de productie en montage van 401 vakantiehuizen in Duitsland.

Trefwoorden: #Center Parcs, #houtskelet, #houtskeletbouw, #Machiels Building Solutions, #vakantiewoning

Lees verder

Techniek

( Foto: Machiels Building Solutions )

ENGINEERINGNET.BE - In augustus 2017 startte de bouw van de 401 vakantiewoningen officieel. De bungalows worden geproduceerd aan een ritme van twee per dag. Dat is nodig, omdat Center Parcs erop mikt om het vakantiepark in Park Allgäu in het laatste kwartaal van 2018 te openen.

De vakantiewoningen, geproduceerd in Genk, zijn casco, inclusief PVC buitenschrijnwerk en gevelafwerking in thermisch gemodificeerd hout. In Park Allgäu worden vervolgens de prefab badkamers, trappen, open haarden en dakelementen ter plekke gemonteerd.

Louis Machiels, voorzitter van de Raad van Bestuur: “We spreken hier over ongeveer 100.000 m² wanden en daken. Met dit order onderschrijven we onze ambitie om de referentie te worden in de bouw van onder andere recreatiewoningen.”

De bouw van het Zuid-Duitse vakantiepark heeft ten slotte ook positieve gevolgen voor de tewerkstelling bij het bedrijf. Er zullen 50 extra productiearbeiders aangeworven en opgeleid worden.