Productielocatie Groen Gas Almere officieel in gebruik genomen

Groen Gas Almere (GGA) produceert jaarlijks 4 miljoen m³ groen gas, Essent levert die aan haar klanten. Door deze samenwerking wordt de uitstoot van 5.000 ton CO2 per jaar voorkomen.

Trefwoorden: #biogas, #duurzaamheid, #energie, #Essent, #groene energie, #Groen Gas Almere

Lees verder

Techniek

( Foto: Essent )

ENGINEERINGNET.NL - Nederland moet aanzienlijk minder energie gaan gebruiken en overstappen op duurzame energie om haar klimaatdoelstellingen te halen. Essent draagt bij aan het behalen van de doelstellingen door onder meer het groen gas dat GGA produceert af te nemen.

Essent is, met 30% van de groen gasmarkt, marktleider in Nederland. Zij neemt het gas van leveranciers af en levert het aan haar zakelijke klanten. Klanten zijn bijvoorbeeld NS en ProRail. Met groen gas geven deze bedrijven invulling aan hun ambitie om het energieverbruik van alle gebouwen en infrastructuur in de spoorsector te verduurzamen.

Het energiebedrijf verwacht een groei van het aantal groen gasproducenten in Nederland. Zij voorziet dat in de toekomst ongeveer 1 miljard m³ groen gas in Nederland kan worden geproduceerd. Dat staat gelijk aan 10% van het huishoudelijk gasgebruik.

Groen Gas Almere ontving recent een Growing Green Speld. Twee keer per jaar reikt de gemeente Almere deze uit aan bewoners en ondernemers die actief meehelpen aan de ontwikkeling van Almere als groene stad.