Royal HaskoningDHV gaat voor 100% elektrische leasevloot

Als een van de voorlopers in Nederland kiest adviesbureau Royal HaskoningDHV voor een complete verduurzaming van haar leasevloot en gaat voor 100% elektrisch.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #elektrische auto, #leasing, #RoyalHaskoning DHV, #smart mobility

Lees verder

Techniek

( Foto: Royal HaskoningDHV )

ENGINEERINGNET.NL - Deze ambitie moet in 2021 zijn gerealiseerd en is onderdeel van haar duurzame mobiliteitsbeleid. Het bedrijf geeft hiermee invulling aan de energietransitie in mobiliteit.

CEO Erik Oostwegel: “Als innovatief bedrijf willen wij voorloper zijn in de ontwikkelingen rond duurzaamheid en mobiliteit van de toekomst. We adviseren klanten over duurzame mobiliteit en over de energietransitie. Bij elektrisch rijden komen die twee samen. Met deze overstap naar 500 volledig elektrische auto's voegen we zelf de daad bij het woord.”

Het besluit om over te stappen volgt op een succesvolle pilot met 26 medewerkers die hun hybride of fossiel aangedreven leaseauto eind 2016 omruilden voor een volledig elektrische auto, een BMW i3.

Peter Morsink, Leading Professional Smart Mobility bij Royal HaskoningDHV: “Ik heb meegedaan omdat klimaatverandering ons allen aangaat en ik hierdoor mijn CO2-uitstoot kan verminderen. Door de pilot zijn wij ons allemaal bewuster van ons rijgedrag, we plannen onze ritten beter en ons duurzaamheidsbewustzijn is verder toegenomen.”

Het stoppen met de hybride-, diesel- en benzineauto's betekent voor het bedrijf een vermindering van CO2-uitstoot met 2.000 ton per jaar. Vergelijkbaar met de uitstoot van 300 gezinnen en goed voor een verlaging van hun CO2-uitstoot in Nederland met 13%.

Medewerkers van het adviesbureau die jaarlijks meer dan 17.500 zakelijke kilometers maken, hebben voortaan de keuze uit een elektrische auto of een mobiliteitsbudget.

Duurzame mobiliteit betekent voor het bedrijf naast elektrische leaseauto's ook dat elk kantoor elektrische leenfietsen heeft, er gekeken wordt naar 100% elektrische huurauto's en het voorkomen van reizen door videoconferencing en het vestigingsbeleid van kantoren dicht bij stations.