Provincie Limburg steekt 15 miljoen euro in innovatief MKB

Het MKB-Leningenfonds, Chemelot Ventures, een fonds voor agro/food-innovaties, en Brightlands Maastricht Health Campus krijgen elk vijf miljoen euro bovenop het al beschikbare budget.

Trefwoorden: #agro/food-innovaties, #Brightlands Maastricht Health Campus, #Chemelot Ventures, #MKB, #MKB-Leningenfonds

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - Het midden- en kleinbedrijf in Limburg kan rekenen op een fikse financiële impuls bestaande uit een mix van instrumenten: leningen, cofinanciering en risicokapitaal.

Het MKB-Leningenfonds richt zich op het ‘brede’ MKB. Zowel bedrijven met activiteiten binnen als buiten de topsectoren kunnen voor een lening uit dit fonds in aanmerking komen. De leningen zijn bedoeld voor het verrichten van investeringen in materiële vaste activa en voor het uitbreiden van werkkapitaal. Op basis van het succesvolle verloop van het fonds is voorgesteld om vijf miljoen euro extra in te zetten voor de uitbreiding.

Verder is vijf miljoen euro beschikbaar voor het Brightlands Maastricht Health Campus. Dit is specifiek bedoeld om kennis van wetenschappers om te zetten naar commercieel haalbare producten.

Door positieve economische ontwikkelingen neemt de dynamiek op de Brightlands Campus Greenport Venlo toe. Doordat bedrijven zelf weer geld hebben om te innoveren en te groeien, is er ook weer behoefte aan mede-investeerders.

Om ook voor het MKB op deze campus risicokapitaal ter beschikking te hebben, wil de Provincie Limburg met vijf miljoen euro participeren in de uitbreiding van Chemelot Ventures met een agro/food fonds. In dit fonds zullen ook Rabobank Venlo en NV LIOF investeren.

Daarnaast ontvangt het agro/food fonds cofinanciering van de Rijksoverheid uit de ‘Seedcapital regeling’, ter grootte van zes miljoen euro. Daarmee wordt de omvang van dit fonds 17 miljoen euro.