Janssen Pharmaceutica bouwt duurzaam kantoorgbouw

Janssen Pharmaceutica blijft investeren in haar site te Beerse. Deze maand starten de werken aan een nieuw duurzaam kantoorgebouw, een investering van ruim 8 miljoen euro.

Trefwoorden: #BREEAM-certificaat, #duurzaam, #geothermie, #investering, #investering, #Janssen Pharmaceutica, #kantoorgebouw, #warmterecuperatie, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Janssen Pharmaceutica )

ENGINEERINGNET.BE - Dit project omvat de vernieuwing van een bestaand magazijn en de koppeling hiervan met een nieuw kantoorgebouw voor de medewerkers van de afdeling Customer & Logistics Services (CLS), die vandaag nog verdeeld zitten over twee campussen in Beerse.

Ook bij het ontwerp en de bouw van dit gebouw trok de farmareus de duurzame kaart. Zo worden meer dan 350 zonnepanelen voorzien, wordt warmte teruggewonnen via ventilatielucht en is de verwarmingsinstallatie klaar om in de toekomst op hun onlangs aangekondigde geothermie-project aan te sluiten.

Dankzij die duurzame bouwtechnieken haalt het gebouw een BREEAM-certificaat. Dat is een internationaal erkend systeem dat gebouwen een score in duurzaamheid toekent door toetsing aan een reeks duurzaamheidsprincipes.

Bij de inplanting van het nieuwe kantoorgebouw wordt ook een vrachtwagensas aangelegd. Hierdoor kunnen de chauffeurs en hun vrachtwagens veilig op de site wachten in plaats van op de openbare weg.

Door nieuwe laadpalen kunnen vrachtwagens daarenboven hun koelgroepen elektrisch laden en moeten ze hun motor niet speciaal laten draaien.