Kirsten Vanleeuw verkozen tot preventieadviseur van het jaar 2017

Kirsten Vanleeuw, hoofd van de interne dienst bij Borealis in Kallo (Beveren), is door technologiefederatie Agoria verkozen tot de nieuwe preventieadviseur van het jaar.

Trefwoorden: #Agoria, #Borealis, #Kirsten Vanleeuw, #preventie, #preventieadviseur, #sectorfederatie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De award wordt vanavond voor de negende keer uitgereikt. Agoria wil met deze award bedrijven belonen die veiligheid voor hun werknemers en aannemers hoog in het vaandel dragen. Vorig jaar won Volvo Car Gent de wedstrijd, twee jaar geleden BASF.

Kirsten Vanleeuw: “Als preventieadviseur heb ik een zeer afwisselende baan. Het ene moment ben je bezig met veiligheid en gezondheid en het ander moment met veiligheid van de productieprocessen. Wanneer alle fabrieken volledig stilliggen voor onderhouds- en andere werken, neem ik bijkomend de rol op van veiligheidscoördinator. Mijn grootste tip aan de startende preventie-adviseur is dan ook te zorgen dat je in het werkveld staat, zodat je weet wat medewerkers daar doen en waarom ze iets doen”.

Marc Lambotte, CEO van Agoria: “Preventie gaat over het vermijden van kleine ongemakken en grote drama’s. De rol van de preventieadviseur is daarom fundamenteel voor alle mensen die in een bedrijf aan het werk zijn. Dat hebben Kirsten Vanleeuw en Borealis perfect begrepen en dat maakt van hen voorbeelden die we met veel plezier toejuichen.”

Naar aanleiding van deze uitreiking heeft Agoria haar nieuwe code van goede praktijk voorgesteld: “Beheersen van productblootstelling bij technische interventies” . Deze code, de zesde in de rij, komt er op vraag van zowel de aannemers als opdrachtgevers die geconfronteerd worden met ongevallen bij technische interventies met chemische producten.

Samen met aannemers en bedrijven uit de (petro)chemische sector heeft Agoria deze code van goede praktijk opgesteld die bij dergelijke interventies de risico’s kan helpen beheersen en ongevallen of letsels vermijden en dit aan de hand van tips en nuttige modellen.


(bron en foto: Agoria)

Borealis in Kallo (Beveren) produceert in een uniek dehydrogenatieproces propyleen uit propaan. In een tweede fabriek op de site is die propyleen de grondstof voor polypropyleen. Dat wordt gebruikt in allerhande toepassingen, zoals bijvoorbeeld auto-onderdelen.


Video: