HTT ontwikkelt Hyperloop Transportation System voor India

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) heeft een akkoord bereikt met de Andhra Pradesh Ecomonic Development Board (APEDB), voor de ontwikkeling van een Hyperloop Transportation System.

Trefwoorden: #HTT, #hyperloop, #Hyperloop Transport Technologies, #India, #vervoer

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.NL - De voorgestelde route loopt tussen de stadscentra van Vijaywada en Amaravati en verkort de reisduur mogelijk van één uur tot zes minuten. Het project maakt gebruik van een Public Private Partnership (PPP)-model, waarbij de financiering met name afkomstig is van particuliere investeerders.

Bibop Gresta, voorzitter en mede-oprichter van Hyperloop Transportation Technologies: “Andhra Pradesh en HTT werken samen met lokale belanghebbenden aan de standaarden die nodig zijn voor veilige en efficiënte werking.”

Tijdens Fase 1 van het project, die begint in oktober, voert HTT een haalbaarheidsonderzoek van zes maanden uit. Samen met partners in zowel de publieke als de particuliere sector analyseert het bedrijf de omliggende steden voor de beste route tussen de twee steden, daarbij alle belanghebbenden in de regio in kaart brengend. Daarba zak in Fase 2 gestart worden met de bouw van de eerste Hyperloop in India.


(illustratie: HTT)

ACHTERGROND
Andra Pradesh is de op zes na grootste deelstaat van India, met meer dan 50 miljoen inwoners. Door de opkomende regio te verbinden via een ultrasnel transportnetwerk kan deze zich manifesteren als leider op het gebied van technische innovatie en duurzame ontwikkeling.