TU/e nr. 1 op Times wereldranglijst samenwerking met industrie

De universiteit scoort wereldwijd het beste op samenwerkingen met industrie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, aldus de Times Higher Education World University Ranking.

Trefwoorden: #hogere studie, #samenwerking met industrie, #Technische Universiteit Eindhoven, #Times Higher Education World University Ranking, #TU/e, #universiteit

Lees verder

Nieuws

( Foto: TU Eindhoven )

ENGINEERINGNET.NL - De TU Eindhoven is ook sterk gestegen op de algemene ranglijst van de Times Higher Education World University Ranking. Dat blijkt uit de resultaten die vandaag voor het jaar 2017-2018 zijn gepubliceerd.

De TU Eindhoven is op deze algemene ranglijst 36 plaatsen gestegen, van een 177e plaats in 2016-2017 naar een 141e plaats in 2017-2018. Beoordelingen worden gedaan op het vlak van onderwijs, onderzoek, wetenschappelijke publicaties, samenwerking met bedrijfsleven en internationalisering: Teaching (the learning environment), Research (volume, income and reputation), Citations (research influence) en Industry income (knowledge transfer).

Op deze laatste indicator (Industry income) behoudt de TU Eindhoven wereldwijd de eerste plaats. Dat betekent dat de universiteit het beste scoort op samenwerkingen met industrie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Dat past binnen de ambities van de universiteit. Zo heeft de TU Eindhoven een eigen programma ‘Impuls’ opgericht in 2013 dat onderzoekssamenwerking met de industrie stimuleert.

Het behoud van de koppositie bevestigt voor bestuursvoorzitter Jan Mengelers het unieke karakter van de TU Eindhoven. Mengelers: “De nummer één positie in deze lijst is een bevestiging van de kwaliteit van deze universiteit. We zijn sterk in wetenschappelijk onderzoek en dat wordt gewaardeerd én gestimuleerd door de industrie in deze regio. Samenwerking levert dan mooie dingen op.”

Dit jaar zijn voor het eerst 1.000 instellingen uit 77 verschillende landen gepresenteerd in de ranking. Vorig jaar waren dat er nog 980. Met name Chinese en Zuid-Koreaanse instellingen verstevigen de posities op de ranking.

De University of Oxford blijft aanvoerder van deze ranking, die in 2004 is opgericht door Times en één van de meest gebruikte internationale ranglijsten is voor studenten en overheden.