Kinderwagen van gerecyclede drinkflessen wint MKB Innovatie Top 100

Greentom is de ontwerper en leverancier van ’s werelds eerste ‘groene’ kinderwagen, die gemaakt is van duurzame materialen en waarvan alle onderdelen zijn te hergebruiken of te recyclen.

Trefwoorden: #duurzame materialen, #gerecyclede drinkflessen, #Greentom, #hergebruik, #Kinderwagen, #MKB Innovatie Top 100, #recycleren

Lees verder

Nieuws

( Foto: MKB Innovatie Top 100 )

ENGINEERINGNET.NL - De jury, onder leiding van Ruud Koornstra, innovator en eerste energie-commissaris van Nederland, roemde Greentom om het knappe design, de flinke omzetstijging, de stevige marktpositie in China en het mooie uitgangspunt dat een kinderwagen circulair moet zijn en pas daarna te gaan ontwerpen.

Greentom produceert wereldwijd en zodoende is de kinderwagen gemaakt van lokale bronnen om de milieu-impact van verzending te beperken. De kinderwagens worden in al meer dan 20 landen verkocht.

De tweede plek op de innovatie ranglijst is veroverd door Additive Industries uit Eindhoven. Vorig jaar verkochten Daan Kersten en Jonas Wintermans van Additive Industries hun eerste volwaardige metaalprinter. Wat in 2012 begon met een idee, groeide de afgelopen jaren uit tot een betaversie die bedrijven als Airbus, GKN, United Grinding en de Kaak Groep al in gebruik namen. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van 3D-printen, juist bij metalen onderdelen.

Dutch Quinoa Group uit Den Bosch behaalt de derde plaats in de lijst. De Dutch Quinoa Group richt zich op de duurzame teelt, verwerking en vermarkting van Dutch Quinoa. De volkoren quinoa wordt door het hele land geteeld, zonder chemische middelen. Wassen is niet nodig, wat gemak biedt en voor minder energieverbruik zorgt.

Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100, gevolgd door Noord-Brabant met 21 en Zuid-Holland met 15 bedrijven. Na de industriesector zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren health en creatieve industrie.

Opvallend is de sterke vertegenwoordiging dit jaar van Noord-Brabant in de sector Food&Agro: 9 van de 12 genomineerde ondernemingen komen uit deze provincie.

Alle bedrijven van de Top 100 hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van een product, dienst, proces of organisatie. Aan de MKB Innovatie Top 100 van de KvK is geen geldprijs verbonden. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment.

De bekendmaking van de 12e MKB Innovatie Top 100 vond plaats bij NBC in Nieuwegein.