Hein Schumacher wordt CEO van FrieslandCampina

De raad van commissarissen van FrieslandCampina zal Hein Schumacher per 1 januari 2018 benoemen tot nieuwe CEO. Hij zal dan Roelof Joosten in die functie opvolgen.

Trefwoorden: #CEO, #FrieslandCampina, #Hein Schumacher, #melkindustrie, #Roelof Joosten

Lees verder

Techniek

( Foto: FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.NL - Hein Schumacher is sinds 1 januari 2015 lid van de executive board en chief financial officer van FrieslandCampina. Daarvoor werkte hij onder meer bij Heinz in zowel financiële als algemeen managementposities in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China.

Frans Keurentjes, voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina: “Wij zijn Roelof bijzonder dankbaar voor zijn inzet, betrokkenheid en resultaatgerichtheid gedurende al die jaren. Met Hein Schumacher kiezen we voor een ervaren leider uit eigen huis. Zijn ervaringen en inzichten zullen ons bedrijf zowel operationeel als commercieel verder versterken en zo duurzaam meer waarde voor de leden-melkveehouders realiseren.”

Hein Schumacher: “Het is een voorrecht om leiding te mogen geven aan deze prachtige onderneming en de organisatie naar een volgende fase te brengen. Scherp en snel inspelen op vragen en eisen van consumenten en klanten over de hele wereld is prioriteit.”