Proximus en H.Essers verlengen opslag- en distributieovereenkomst

Proximus heeft beslist om de activiteiten van zijn distributiecentrum in Courcelles te consolideren door zijn opslag- en distributieovereenkomst met H.Essers te verlengen.

Trefwoorden: #centralisatie, #distributiecentrum, #H.Essers, #logistiek, #opslagcentrum, #Proximus

Lees verder

Techniek

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - In het Proximus Distribution Center, dat in 2011 in Courcelles werd opgericht, worden alle logistieke activiteiten van het bedrijf gecentraliseerd.

Op die manier kan het bedrijf zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen en kan het zijn producten sneller bij de klanten brengen. Dit distributiecentrum heeft ook bijgedragen tot het behoud van meer dan tweehonderd banen in deze regio.

De voorbije vijf jaar hebben Proximus en H.Essers hun krachten gebundeld om de klantenervaring voortdurend te verbeteren en efficiëntie te verhogen. Dankzij deze verlenging van de overeenkomst zullen ze dat tot minstens 2026 blijven doen.

Aangezien klanten vandaag vragen naar snellere en volledigere uitvoering, vooral onder impuls van e-commerce, zal het distributiecentrum verkoop- en herstellingsactiviteiten met nog snellere leveringstijden ondersteunen. De klanten zullen ook kunnen beslissen waar en wanneer ze hun bestelling willen ontvangen en de leveringsstatus van hun pakje kunnen opvolgen.

Daarnaast zal dit verlend partnerschap de lokale economische omgeving ten goede komen door de verdere verzekering van de tewerkstelling van ongeveer 220 medewerkers, van wie bijna de helft voor een beschutte werkplaats werkt.