Belgisch Solar Team klaar voor wereldkampioenschap

De 21 studenten van het Punch Powertrain Solar Team hebben, enkele dagen voor het wereldkampioenschap voor zonnewagens, hun zonnepaneel op hun wagen gemonteerd.

Trefwoorden: #Australië, #Punch Powertrain Solar Team, #studententeam, #wereldkampioenschap, #zonnecellen, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Punch Powertrain Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - Het Punch Powertrain Solar Team heeft zonnecellen die gebruikt worden in de ruimte kunnen bemachtigen. Ze presteren, met 34% efficiëntie, meer dan dubbel zo goed als de meeste zonnecellen op Belgische daken.

Hiermee hoopt het Belgische Solar Team een voorsprong te nemen op de concurrerende teams. Door deze te gebruiken, kon het Punch Powertrain Solar Team hun zonnewagen kleiner maken, zonder in te boeten op hun topsnelheid van 120 km/u.

Het ontwikkelen van een zonnepaneel met de beste zonnecellen ter wereld bleek een immense uitdaging te zijn. De fragiele zonnecellen, geproduceerd in Duitsland, zijn eerst getransporteerd naar Amerika waar ze een beschermlaag kregen die de efficiëntie van het zonnepaneel verhoogt.

Daarna zijn ze verstuurd naar het studententeam in Australië waar de zonnecellen twee weken voor de start van de competitie aankwamen.

Ondertussen is een deel van het team bezig met de zonnewagen op de openbare weg in Australië te testen.