Pakjesdienst bezorgt leveringen achter de voordeur

Parcify experimenteert als eerste pakjesdienst in België met smart locks. Bewoners kunnen via een app hun voordeur openen, zodat de koerier hun pakje toch veilig binnen kan afleveren.

Trefwoorden: #leveringen, #logistiek, #Nuki, #pakjesdienst, #Parcify, #smart lock, #thuislevering

Lees verder

Techniek

( Foto: Parcify )

ENGINEERINGNET.BE - Met de pakjesdienst van Parcify kon je met je mobiele telefoon al pakjes laten afleveren op de exacte plaats waar je je bevindt. Nu wordt nog een stap verder gezet door ook te leveren achter de voordeur wanneer de bewoner niet thuis is.

Hiervoor wordt in zee gegaan met Nuki, een producent van innovatieve smart locks. Gebruikers van dit ‘slim slot’ die via hun online aankopen laten afleveren, kunnen tijdens de pilootfase gebruik maken van deze oplossing.

De koerier ontvangt een tijdelijk toegangsrecht en zodra hij voor de deur staat, wordt het slot dankzij geolokalisatie ontgrendeld. De koerier legt vervolgens het pakje veilig binnen. Na 10 seconden moet de voordeur opnieuw gesloten zijn en vervalt zijn toegangsrecht.

De koerier wordt daarin opgevolgd door een intern controlesysteem. De bewoner ontvangt vervolgens een melding dat zijn pakje goed is afgeleverd.

Patrick Leysen, CEO en co-founder van Parcify: “Dankzij de samenwerking met Nuki kunnen we het aantal gemiste leveringen sterk doen verminderen, extra ritten vermijden en tegelijkertijd het comfort van de online shoppers verhogen. We laten het proefproject nog tot eind dit jaar lopen in Antwerpen, daarna zullen we het evalueren.”


Parcify maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.