bpost neemt Amerikaanse logistieke dienstverlener Radial over

bpost heeft het Amerikaanse Radial overgenomen om zo het dienstenaanbod uit te breiden en de ontwikkeling van haar logistieke oplossingen voor e-commerce te versnellen.

Trefwoorden: #bpost, #e-commerce, #logistiek, #logistieke dienstverlening, #overname, #Radial

Lees verder

Techniek

( Foto: Radial )

ENGINEERINGNET.BE - Radial is een leider in geïntegreerde logistieke dienstverlening inzake e-commerce en omnichannel technologie oplossingen en heeft haar hoofdzetel in het Amerikaanse Pennsylvania.

In 2016 verwerkte dit bedrijf meer dan 306 miljoen stuks voor haar retailklanten via 24 distributiecentra. Naast het verwerven van een belangrijke positie in de VS brengt deze overname ook een aanzienlijke waaier aan expertise en vaardigheden mee van een vooruitstrevende e-commerce markt.

De logistieke dienstverlener biedt ook geïntegreerde diensten aan zoals diensten op vlak van betaling, belasting en fraudebescherming, orderverwerking en klantendienstverlening voor merken en retailers.

De verwachte genormaliseerde jaarlijkse inkomsten van Radial voor 2017 zullen tussen 820 en 870 miljoen euro liggen. De verwachte genormaliseerde EBITDA zal tussen 55 en 60 miljoen euro liggen.

Door het dekken van heel de logistieke keten binnen de snel groeiende e-commerce wil bpost haar klanten een sterke grensoverschrijdende dienstverlening aanbieden. Er wordt verder gebouwd op de succesvolle Amerikaanse Landmark Global tak om de aanwezigheid in één van de grootste e-commerce landen te versterken en de dienstenaanbod uit te breiden tot de hele waardeketen van de logistiek.

Koen Van Gerven, CEO van bpost: “Deze overname betekent een grote sprong voorwaarts voor ons en is van cruciaal belang om een leidende speler te worden in de logistieke dienstverlening voor e-commerce, zowel in de Benelux en Europa als wereldwijd.”

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal bpost 100% verwerven van de aandelen van Radial voor een Enterprise Value van ongeveer 700 miljoen euro. De transactie zal naar verwachting afgesloten worden in het laatste trimester van 2017, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.