Jos Delbeke krijgt eredoctoraat van UHasselt

De UHasselt heeft besloten om een eredoctoraat uit te reiken aan Jos Delbeke, directeur-generaal Klimaatactie binnen de Europese Commissie. Dit vanwege zijn strijd tegen klimaatopwarming.

Trefwoorden: #eredoctoraat, #Europa, #Europese Commissie, #Jos Delbeke, #klimaat, #UHasselt

Lees verder

nieuws

( Foto: © European Union, 2017 )

ENGINEERINGNET.BE - Jos Delbeke verdiende zijn sporen als onderhandelaar van de Europese Commissie tijdens opeenvolgende klimaatconferenties van de Verenigde Naties. Hij is ook een van de architecten van de klimaatstrategie van de EU.

Aan het hoofd van het directoraat-generaal Klimaatactie is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van Europese wetgeving rond onder meer auto’s en brandstoffen, emissiehandel en luchtkwaliteit. Sinds 2013 doceert hij aan de KU Leuven (waar hij eerder een doctoraat behaalde in de economie).

Promotoren prof. dr. Jaco Vangronsveld (directeur Centrum voor Milieukunde) en prof. dr. Bernard Vanheusden (faculteit Rechten): “Prof. dr. Delbeke heeft steeds een grote betrokkenheid getoond in de ontwikkeling van een mondiaal klimaatplan. Met zijn kennis en overtuigingskracht creëerde hij een positieve impact op het klimaatbeleid.”

Het eredoctoraat zal uitgereikt worden naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van het Centrum voor Milieukunde. Het multidisciplinaire UHasselt-onderzoeksinstituut huisvest vandaag meer dan 100 biologen, chemici, economen en juristen die samenwerken rond een waaier van thema’s. In november 2016 opende het CMK de Ecotron Hasselt University. Deze topinfrastructuur voor klimaat- en biodiversiteitsonderzoek heeft een oppervlakte van ruim 1.000 m².

Jos Delbeke zal zijn UHasselt-eredoctoraat ontvangen op 24 november.