Jan De Nul gestart met bouw Amador-Cruisehaven

Onlangs organiseerde de Panama Maritime Authority (AMP) een startceremonie voor de aanleg van de nieuwe Amador-cruisehaven. De bouw zal ongeveer 18 maanden in beslag nemen.

Trefwoorden: #baggeren, #cruisehaven, #Jan De Nul, #opspuitingswerk, #Panama, #sleephopperzuiger

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Het ontwerp en de bouw van de Amador-cruiseterminal, aan het eiland Perico, werd door AMP formeel toegekend aan het consortium Cruceros del Pacifico, een samenwerking van Jan De Nul Panama en China Harbour Engineering Company.

Deze nieuwe cruiseterminal zal uitgerust zijn met twee dokken waarin cruiseschepen met een capaciteit per dok tot vijfduizend passagiers (Oasis-klasse) gelijktijdig kunnen aanleggen.

Juan Carlos Varela, President van Panama: “Dit infrastructuurproject is cruciaal voor de verdere economische ontwikkeling van Panama. Het zal niet alleen een duizendtal directe banen en 1.800 indirecte banen genereren tijdens de bouwfase maar ook vaste tewerkstelling voor de exploitatie van de terminal creëren.”

Als lid van het consortium Cruceros del Pacifico zal Jan De Nul Panama alle bagger- en opspuitingswerken die nodig zijn voor de aanleg en werking van de terminal voor haar rekening nemen.

Deze werken omvatten onder andere het baggeren van aanlegplaatsen, zwaaikom en toegangskanaal met een kraanponton en sleephopperzuiger. Ook voor het baggeren en transporteren van zand vanuit een leenzone en de opspuiting van een terrein van 8,3 hectare voor de bouw van alle landinrichtingen zal een sleephopperzuiger gebruikt worden.